Let’s Encrypt trekt 3 miljoen certificaten in

Op 2 maart 2020 heeft Let’s Encrypt gecommuniceerd dat zij op 4 maart 2020 een deel van de door hen uitgegeven certificaten zullen intrekken [1]. LET OP: De certificaten worden vanaf 4 maart 2020 20:00 UTC ingetrokken. Dit betreft de Let’s Encrypt certificaten die zijn uitgegeven vóór 29 februari 2020 03:10 UTC. Let’s Encrypt heeft ... weiterlesen »

04-03-2020
Waarschuwing voor nepfacturen van DNS Registraties NL

We ontvangen momenteel meldingen over nepfacturen van een organisatie die zich ‘DNS registraties NL’ noemt. Op de factuur worden kosten in rekening gebracht voor domeinregistraties. Betaal deze facturen niet! Wat kun je doen?Heb je een factuur van DNS Registraties NL ontvangen, betaal deze dan niet. Maak melding van de fraude bij ... weiterlesen »

20-12-2019
Uitfasering PHP versie 7.1

Check compatibiliteit voordat je updatetCheck voordat je updatet wel goed of jouw installatie klaar is voor PHP 7.2 (en hoger). De nieuwste softwareversies van Drupal, Joomla en WordPress zijn sowieso compatibel. Draai je een ander systeem of een oudere versie van een van deze CMS’en, check dan de compatibiliteit van jouw software met PHP 7.2 ... weiterlesen »

19-11-2019
Extra veiligheidsmaatregel webservers

De laatste tijd ondervinden onze servers last van aanvallen op WordPress. Deze aanvallen hebben regelmatig veel impact op de performance van de servers. De impact hangt sterk af van de WordPress versie of de plug-ins die worden gebruikt. Wat kunnen wij hier aan doen? U als klant moet zorgen dat uw website up-to-date is om de overlast tot een ... weiterlesen »

24-05-2019
Dringend update-advies updaten WooCommerce Checkout Manager plugin

Meer dan 60.000 op WordPress gebaseerde webwinkels wordt dringend aangeraden om een gebruikte plug-in meteen te updaten, aangezien ze anders het risico lopen dat de webshop door criminelen wordt overgenomen. Het gaat om de plug-in WooCommerce Checkout Manager.  Vorige week dinsdag werd er een kwetsbaarheid in de plug-in openbaar gemaakt ... weiterlesen »

29-04-2019
WordPress websites aangevallen via lek in Yellow Pencil-plug-in

WordPress-sites zijn wederom het doelwit van aanvallen die misbruik maken van een ongepatchte kwetsbaarheid in een plug-in. Het gaat om Yellow Pencil, een plug-in voor het aanpassen van WordPress-themes die op meer dan 30.000 websites is geïnstalleerd. Lees verder op Security.nl

12-04-2019
WordPress websites aangevallen via zerodaylek in Yuzo-plug-in

WordPress websites worden op dit moment actief aangevallen via een lek in de Yuzo plug-in waardoor aanvallers in het ergste geval de website volledig kunnen overnemen. Lees het volledige bericht op de website van Security.nl

11-04-2019
Veiligheidsmaatregel inloggen WordPress

Het kan voorkomen dat uw WordPress-Admin om veiligheidsredenen tijdelijk vraagt om extra logingegevens. Dit komt omdat WordPress op deze server actief wordt aangevallen. Om de WordPress-Admin loginpagina te kunnen bereiken moet u eerst inloggen met andere gegevens. Kijk voor de actuele gegevens in onze kennisbank. Zodra de aanvallen afnemen zal ... weiterlesen »

05-04-2019
Valse e-mails Office 365

Op dit moment worden er valse e-mails verzonden over een mislukte betaling aan Office 365. Ga niet in op deze e-mails en gooi deze direct weg. Als u een Office 365 dienst heeft afgenomen dan ontvangt u daar berichten over via ons. Mocht u een dergelijk bericht ontvangen dan verzoeken wij u deze door te sturen als bijlage naar ... weiterlesen »

07-03-2019
Uitfasering PHP versie 5.6 en 7.0 op 1 maart

De afgelopen tijd zijn wij druk geweest met de implementatie van PHP 7.2 in al onze webhosting pakketten. Inmiddels is PHP namelijk met de support voor oudere versies als 5.6 en 7.0 gestopt. Deze PHP-varianten zijn vanaf 2019 end-of-life en worden niet meer voorzien van veiligheidsupdates, waardoor ze niet veilig meer zijn om te gebruiken voor ... weiterlesen »

31-01-2019