Gmail 550-5.7.26 foutmelding

Wanneer je e-mails naar persoonlijke Gmail-accounts stuurt, controleert Google willekeurig of deze zijn geverifieerd. Om te zorgen dat jouw berichten worden afgeleverd zoals verwacht, raden we je aan SPF of DKIM in te stellen voor jouw domein. Berichten zonder minstens één van deze verificatiemethoden worden geweigerd met de fout 5.7.26 of worden gemarkeerd als spam.

SPF (Sender Policy Framework) en DKIM (DomainKeys Identified Mail) zijn twee verificatiemethoden die helpen bij het voorkomen van spam en phishing. SPF controleert of de e-mail van een bepaald IP-adres mag worden verzonden namens een bepaald domein. DKIM voegt een digitale handtekening toe aan de header van de e-mail om te controleren of deze is gewijzigd tijdens het transport. Door SPF en DKIM in te stellen, kunt je de authenticiteit van jouw e-mails verifiëren en ervoor zorgen dat ze niet als spam worden gemarkeerd.

Als je een e-mailserviceprovider gebruikt, ga dan na of deze de e-mail van jouw organisatie verifieert met SPF of DKIM.

Vanaf februari 2024 zullen deze nieuwe eisen ook gelden voor partijen die 'bulkmail' naar Gmail-gebruikers sturen. Bulk senders moeten hun e-mails authenticeren door gebruik te maken van e-mailstandaarden SPF of DKIM. Daarnaast moeten de bulkmails zijn voorzien van een afmeldlink waarmee gebruikers zich via één klik voor verdere e-mails van deze afzender kunnen afmelden. Deze afmeldverzoeken moeten binnen twee dagen zijn verwerkt. Als derde maatregel zal Gmail een bepaald spamniveau gaan hanteren. Bulk senders moeten onder dit niveau blijven, anders zullen hun berichten als spam worden aangemerkt. Naast Google gaat ook Yahoo strengere eisen aan bulkmail stellen. Bulk senders zijn in de definitie van Google partijen die meer dan vijfduizend berichten in één dag naar Gmail-gebruikers sturen.

Domeinnaamhouders moeten zelf controleren of er SPF records zijn aangemaakt. Via https://internet.nl/test-mail/ kunnen ze dat controleren.

• spf, gmail, 550-5.7.26